Autisme/ADHD/Rijangst

Wij zijn gespecialiseerd in A.D.H.D, ADD en AUTISME

Autisme, ADD of ADHD een probleem bij autorijden?
Bij leerlingen met een stoornis in het autisme spectrum worden nog weleens rijgevaarlijke medicijnen gebruikt. Al deze zaken kunnen autorijden bemoeilijken of gevaarlijke situaties opleveren. Het is echter niet zo dat deze leerlingen niet kunnen leren autorijden, het kost soms wat extra tijd en er zal door het C.B.R een rijtest worden afgenomen.
Onze instructeurs hebben ruime ervaring met  deze bijzondere rijlessen. Door middel van onze stap voor stap methode en duidelijke instructie krijg je aangepaste begeleiding die je nodig hebt. 
Rij-angst
Je bent in het bezit van een rijbewijs maar durft niet meer te rijden of het geeft spanningsklachten als je in de auto stapt. Je staat er niet alleen voor. Bijna 1 miljoen Nederlanders heeft in meer- of mindere mate last van rijangst. Rijangst komt in alle gradaties voor. In de huidige tijd waarin mobiliteit belangrijk is en mensen vaak afhankelijk zijn van eigen vervoer is de angst voor autorijden een serieus probleem. Vervelend, want het zorgt ervoor dat je meer afhankelijk wordt van anderen. Veelal zijn deze klachten op de snelweg het grootst! Met enkele rijlessen kunnen we veel bereiken. We brengen de rijangst in kaart met als eerste doel het voorkomen van deze rijangst en veel vaker het leren omgaan met deze rijangst. Maar liefst 80% van de mensen met rijangst blijkt na het volgen van lessen weer ontspannen aan het verkeer deel te kunnen nemen.Ben je buiten je schuld bij een auto-ongeluk betrokken dan kun je in veel gevallen deze kosten hiervan bij de tegenpartij verhalen. Je kunt dit bij je verzekering navragen. Wil jij weten of je last hebt van rijangst? Download hier onze test.